Afronding cursus pupillenscheidsrechter

In de afgelopen periode is er bij onze vereniging een cursus pupillenscheidsrechter/spelbegeleider georganiseerd. Onder leiding van Johan Suurd zijn er twee bijeenkomsten geweest waarbij de cursisten alle handvatten aangereikt kregen om zelfstandig wedstrijden te begeleiden bij de jongste jeugd (t/m JO12).

Tijdens de cursus werden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Pupillenwedstrijden op een zodanige manier begeleiden dat de spelers het spel met plezier spelen, beleven en leren.
  • Het fluiten van wedstrijden bij de pupillen O8, O9 en O10 die 6 tegen 6 spelen.
  • Het fluiten van de wedstrijden van O11 en O12.
  • Het leren van de spelregels.


Tussen de twee bijeenkomsten door moesten de cursisten in duo`s twee wedstrijden fluiten, waarbij ze allebei per wedstrijd een helft fluiten. Het doel hiervan was om van elkaar te kunnen leren en elkaar feedback te geven. Uiteindelijk waren er acht geslaagden, waarvan zes van SWB (Marnix de Koning, Yorn van Veggel, Sven Koop, Siem Hegeman, Quinten Gepken en Tim Striper).

Wij willen de geslaagden van harte feliciteren met hun diploma en wensen ze uiteraard veel succes en plezier toe tijdens het fluiten van de wedstrijden.

Ben jij 12 jaar of ouder en lijkt het jou ook leuk om wedstrijden te begeleiden bij de jongste jeugd om zo jouw steentje bij te dragen aan het draaiende houden van de vereniging? Kijk dan snel op https://www.weiteveenseboys.nl/?page_id=6334 en https://www.knvb.nl/assist-scheidsrechters/opleidingen/spelbegeleider/pupillenscheidsrechter voor meer informatie.