WEITEVEENSE BOYS 75 JAAR

Deze week bestaat s.v. Weiteveense Boys 75 jaar. Een prachtige mijlpaal! Helaas in een periode waarin alles anders is, waardoor dit jubileum (dit jaar) in stilte wordt gevierd. De bedoeling is om in juni 2022 alsnog een feestweekend te organiseren. Een weekend waar de commissie al een tijdje voor gevormd is.

In 1946 kwamen Leo van Veggel, Gradus Germes, Hennie Lohuis en Hennie Blaauw bijeen en zij richtten Amsterdamscheveld (AV) op. In de eerste periode werd getraind op het voormalige veld van VDOZ op een veld met bulten en gaten, waar eerst koeien verjaagd moesten worden. In overleg met de eerwaarde werd de naam AV omgedoopt tot RKAV. Er mocht toen niet meer gespeeld worden tijdens de mis op zondagmorgen. De doelpalen werden geregeld en de deklat werd erop gespijkerd. De familie Venhorst had een groentewinkel en feestzaal en stelde deze, samen met de koeienstal, beschikbaar als kleedkamers.

Uiteindelijk zijn we de naam Weiteveense Boys gaan dragen en het huidige sportpark heeft al de nodige renovaties doorgemaakt. Aan de Zuidersloot stond voorheen een gymlokaal waar onze kantine aan vast zat. In de jaren 70 zijn nieuwe kleedkamers gebouwd en later werden ook de bestuurskamer, massageruimte en het materialenhok gebouwd. In 2014 is de kantine volledig gerenoveerd en in 2019 de kleedkamers.

Ondanks de roerige periode zien we dat iedereen trouw blijft aan onze vereniging. We hebben amper afmeldingen binnen gekregen van spelers, leden of sponsoren. Laten we hopen dat we vanaf volgend seizoen weer veel wedstrijden mogen spelen op ons sportpark en dat we uiteraard veel mensen mogen ontvangen langs de lijn en in de kantine. Als afsluiter van het aankomende seizoen hopen we dus alsnog een feestweekend te kunnen organiseren ter ere van ons 75-jarige jubileum. Over de exacte data zullen wij jullie in de komende periode informeren.

Tot snel!

Bestuur s.v. Weiteveense Boys