Officieel “winterstop” voor amateurvoetbal

Het kabinet heeft dinsdagavond 3 november wederom extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gaan in vanaf woensdag 4 november 22.00 uur en gelden in elk geval voor de komende twee weken. Voor het voetbal betekent dit op hoofdlijnen:

  • Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.
  • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
  • Alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Vrouwen Eredivisie mogen doorgaan.

Verder heeft de KNVB een zogeheten “Plan B” uitgebracht. Het meest positieve scenario is een herstart van de competitie in het weekend van 16 en 17 januari 2021. In dat geval kunnen sommige competities nog volledig worden uitgespeeld dit seizoen. Hierbij komen de bekercompetities wel te vervallen en wordt er in de hele maand juni 2021 doorgespeeld. De overschrijvingstermijn verschuift dan mee met het einde van competities, van 15 juni naar 30 juni. De nacompetitie komt te vervallen voor onder andere het standaardvoetbal, waardoor voor een aantal competities de promotie/degradatieregeling aangepast moet worden. 

Half december wordt besloten of dit scenario haalbaar is. Als dat niet het geval blijkt te zijn, dan worden de competities op een later moment hervat in een deels of volledig aangepaste vorm.

De nieuwe maatregelen hebben dus ook invloed op de trainingen van de senioren. Voor een periode van in ieder geval twee weken mag er maximaal in groepen van twee personen getraind worden, waarbij er altijd 1,5m afstand moet worden gehouden. Onder andere de eerste en tweede selectie zijn de afgelopen weken “getrakteerd” op circuittrainingen, waarbij er een parcours van oefeningen werd afgelegd in groepjes van maximaal vier personen. Dit kan de komende weken dus gewoon doorgang vinden, maar mogen de groepjes nu maximaal uit twee personen bestaan. Dit geldt dus uitsluitend voor de senioren en niet voor de jeugdteams.

Zodra er vanuit de KNVB meer gepubliceerd wordt, zullen wij jullie hiervan op de hoogte brengen. Via de volgende link is alle informatie van de KNVB te vinden m.b.t. het Coronavirus: https://www.knvb.nl/themas/coronavirus.

Iedereen veel gezonheid toegewenst!

Bestuur s.v. Weiteveense Boys