Nieuwe maatregelen met grote impact voor amateurvoetbal

Naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen van het kabinet, die ingaan per vanavond 22:00u, is door de KNVB besloten om alle wedstrijden in het amateurvoetbal per direct uit het programma te halen voor de komende vier weken. Dit betekent dat er in ieder geval tot en met zondag 8 november geen amateurwedstrijden gespeeld zullen gaan worden.

De KNVB werkt momenteel aan een verdere verduidelijking van alle maatregelen voor het voetbal. Hierover verwacht de KNVB in de loop van morgen meer over bekend te kunnen maken. Veelgestelde vragen rondom het coronavirus en de gevolgen voor het voetbal kunnen gevonden worden via www.knvb.nl/coronavirus.

De volgende maatregelen van de Rijksoverheid zijn van toepassing op onze vereniging:

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

De trainingen voor kinderen tot 18 jaar mogen dus wel doorgaan. Wanneer trainers hier twijfels/vragen over hebben, kan er contact opgenomen worden met de SWB-commissie. Voor elke training geldt in ieder geval dat kinderen niet eerder dan tien minuten van tevoren aanwezig mogen zijn en dat ze na de training het sportpark onmiddellijk verlaten. Kleedkamers zijn dus gesloten.

Voor de precieze richtlijnen voor de trainingen van spelers/speelsters van 18 jaar en ouder wachten ook wij op de berichtgeving van de KNVB. Hier hopen wij dus morgen duidelijkheid over te kunnen geven.

Bestuur s.v. Weiteveense Boys