Weiteveense Boys 1 winnaar op 1e paasdag tegen Witteveense Boys

Afgelopen zondagmiddag stond de thuiswedstrijd tegen Witteveense Boys op het programma voor Weiteveense Boys. De uitwedstrijd bij Witteveense Boys werd eerder dit seizoen met 2-0 verloren en Weiteveense Boys hoopte zich zondagmiddag dus te revancheren tegen de medepromovendus. Ook is een overwinning nodig om zicht te houden op in de 4e klasse blijven zonder nacompetitie te moeten spelen.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd, de wedstrijd werd in de beginfase van de wedstrijd vooral op het middenveld uitgevochten. De eerste kans van de wedstrijd was voor Witteveense Boys, Frank Peters keerde een inzet vanaf rechts in het strafschopgebied goed en uit de opvolgende corner ontstond niks gevaarlijks. Nog geen 10 minuten later was het wel raak voor Witteveense Boys, in de 13e minuut kon Tobias Hofstede vrij intikken nadat Tim van Brouwershaven de bal op een paar meter van het doel klaarlegde nadat hij de bal had gekregen na een goede actie en voorzet van Sander Voortman. In de 20e minuut stond de 0-2 ook al op het scorebord, Tim van Brouwershaven kopte de bal helemaal vrij in na een corner van Thijs Uineken. Na de 0-2 kwam Weiteveense Boys meer in de wedstrijd en werd het voetbal ook beter, maar voor rust kreeg Weiteveense Boys nog niet echt kansen waar een doelpunt uit zou kunnen komen.

Slotfase bepalend
In de rust kwam Roy Imming in het veld voor Roy Wesseling. Een kwartier later was hij direct al belangrijk, in de 58e minuut schoot Dennis Rocks de bal hard in de linkeronderhoek binnen nadat Roy Imming de bal panklaar legde net buiten het zestienmetergebied na een mooie aanval van Weiteveense Boys. De aansluitingstreffer was er dus redelijk vroeg in de 2e helft. Hierdoor begon Weiteveense Boys te voelen dat er meer haalbaar was dan een 1-2 verlies deze wedstrijd. Waar Weiteveense Boys in de 1e helft slechts enkele kleine kansjes had, had het na de 1-2 een paar grote kansen, de grootste was voor Dennis Rocks maar deze inzet werd goed gekeerd door Witteveense Boys keeper Jarie Hooijer. Lang keek Weiteveense Boys aan tegen een 1-2 achterstand, maar daar kwam in de 81e minuut verandering in. Roy Imming ging goed door na een lange bal van Stefan Bernsen en hij legde de bal klaar bij de 2e paal waar Dennis Rocks goed vrij stond en de bal kon intikken. 2-2 was de stand in de 81e minuut dus. Witteveense Boys kreeg direct na de gelijkmaker een grote kans, van dichtbij werd een lastige inzet uit de draai net naast de buitenkant van de paal naast geschoten door Bob Seele. Witteveense Boys bleef dus nog wel gevaarlijk ondanks dat Weiteveense Boys de 2e helft wat beter was dan de tegenstander. Direct hierna, in de 84e minuut was het weer de beurt aan Weiteveense Boys, een lange bal vanaf de middellijn kwam terecht bij Roy Imming en nu legde hij de bal klaar voor Tim Bijl met het hoofd. Hij schoot de 3-2 binnen met nog 5 minuten te spelen. Overigens complete Roy Imming zijn hattrick van assists nadat hij in de rust het veld in was gekomen. Na de late voorsprong moest Weiteveense Boys de laatste minuten deze stand nog wel volhouden, want er waren nog een paar minuten te voetballen. Witteveense Boys was nog een paar keer gevaarlijk maar na 3 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Sulmann af en bleven de 3 punten op Weiteveen.

Door deze belangrijke overwinning staat Weiteveense Boys nu boven de nacompetitiestreep. Dit is voor het eerst in een lange tijd. Aankomende donderdagavond speelt Weiteveense Boys de uitwedstrijd tegen koploper WKE’16. Eerder dit seizoen werd er thuis met 2-4 verloren. Dit belooft een lastige wedstrijd te worden.

Wedstrijdverloop:
13’ 0-1 Tobias Hofstede (WIT)
10’ 0-2 Tim van Brouwershaven (WIT)
41’ gele kaart Tim Bijl (WTV)
58’ 1-2 Dennis Rocks (WTV)
67’ gele kaart Sander Voortman (WIT)
81’ 2-2 Dennis Rocks (WTV)
84’ 3-2 Tim Bijl (WTV)
90’ gele kaart Matthijs Blanc (WIT)

Door: Pim Staal