Weiteveense Boys in tweede helft ten onder tegen WKE’16

Door: Pim Staal (Weiteveen)

Weiteveen – op deze zonnige zondagmiddag zag ongeveer 600 man publiek de wedstrijd s.v. Weiteveense Boys 1 – WKE’16 1 beginnen. De wedstrijd begon gelijk op en geen van beide ploegen deed onder voor de ander. De eerste echte kans was voor WKE’16 in de 12e minuut. Hendrik Gustin legde de bal klaar voor Ferdy Poelman maar hij stuitte op de wederom uitstekend keepende doelman Frank Peters van Weiteveense Boys. De rest van de eerste helft bleef spannend maar de ruststand bleef uiteindelijk toch 0-0.

Doelpuntrijke tweede helft
Waar de hele eerste helft zonder doelpunten was, werd er na 3 minuten in de 2e helft al gescoord. Tim Bijl probeerde de bal over keeper Wim Kok van WKE’16 heen te stiften, deze kon de bal net op de lat tikken maar uit de rebound schoot Peter Menke de bal binnen. Hierdoor kwam de 1-0 stand op het scorebord. Even werd gehoopt op een herhaling van vorig seizoen toen Weiteveen met 1-0 wist te winnen van WKE’16. Na de 1-0 werd WKE’16 beter, ze zochten meer de aanval en gingen beter voetballen. Dit resulteerde ook in de 1-1, na een solo van Hendrik Gustin bediende hij Ferdy Poelman en hij schoot de bal binnen. Na dit doelpunt kreeg WKE’16 steeds meer kansen en na 60 minuten lag de bal weer in het net van Weiteveen, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Hierdoor bleef de stand op 1-1 staan. De 1-2 voor WKE’16 viel na 69 minuten spelen, wederom Ferdy Poelman scoorde, hij kopte de bal binnen na een voorzet van Henk Bakker. WKE’16 bleef de bovenliggende partij en hierdoor viel ook de 1-3. Ferdy Poelman kopte de bal weer binnen en hierdoor voltooide hij zijn hattrick. Weiteveen probeerde nog terug te komen en kreeg een paar kleine kansjes maar dit resulteerde niet in een doelpunt. Zelfs de 1-4 viel nog, na een lange bal schoot Henk Bakker de bal nog binnen en na 82 minuten spelen was de wedstrijd al beslist. Weiteveen scoorde nog wel een compensatie doelpunt, dit gebeurde vlak nadat de 1-4 op het scorebord stond. Dennis Rocks schoot de 2-4 binnen nadat hij eerder in de tweede helft het veld in gekomen was voor Roudy Steffens. De assist was voor Niek Wesseling die ook eerder in de tweede helft was ingevallen.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, dit keer tegen EHS’85.