s.v. Weiteveense boys verliest derby nipt van vv Schoonebeek

Door: Pim Staal (s.v. Weiteveense Boys)

Nieuw-Schoonebeek – Misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor beide partijen werd afgelopen zondag een feit nadat scheidsrechter Sulmann voor het eerst floot om deze derby te laten beginnen. De verwachtingen werden direct al waar gemaakt, het duel begon hard en binnen de kortste keren hadden beide partijen al een gele kaart op zak. Wat later bleek het winnende doelpunt te zijn werd al in de 10e minuut gemaakt. Het schot van Ruben Hoek werd in eerste instantie nog gekeerd door doelman Frank Peters van Weiteveen, maar in de rebound kon Niek Huser de bal nog intikken. Na dit doelpunt bleef de wedstrijd spannend en geen van beide partijen had het overwicht in de wedstrijd. Schoonebeek kreeg wel de beste kansen in de rest van de 1e helft, maar Frank Peters keerde deze inzetten goed. Na 45 minuten voetballen werd er gepauzeerd en konden de toeschouwers die met velen zijn gekomen naar deze wedstrijd een kopje koffie gaan halen.

Harde wedstrijd
In de tweede helft bleef de toon die werd gezet in de 1e helft hetzelfde, een spannend duel met overtredingen en veel kansen. Weiteveen wisselde van systeem en ging weer met 3 spitsen voetballen toen Dennis Rocks voor Tristan Wesseling werd ingebracht. Halverwege de tweede helft ging Weiteveen zelfs 1 op 1 voetballen om de gelijkmaker te proberen te forceren. Dit mocht niet baten want Schoonebeek hield goed stand en werd zelfs nog een paar keer gevaarlijk. In de 85e minuut viel er ook nog een rode kaart voor Weiteveen. Peter Imming kreeg zijn 2e gele kaart van de wedstrijd en mocht vertrekken. Hierna dacht Schoonebeek nog op 2-0 te kunnen komen, maar na 90 minuten voetballen bleef de 1-0 op het scorebord staan en ging de derby verloren voor Weiteveen.

Volgende week speelt Weiteveen weer een lastige wedstrijd, ditmaal THUIS tegen WKE’16, die dit jaar geen punten wil verspillen tegen Weiteveen.